Онлайн книжарница

четвъртък, 30 май 2013 г.

Стани психар!



Здравейте!

Стартираме една необичайна инициатива - „Стани психар!” или има ли кастинги за участие в книга?

Всъщност има. Авторът на „Български психар”, Андрей Велков, е отворил позиция за психар т.е герой в своя втори роман – „Български психари”, който се пише в момента и се очаква да излезе на книжния пазар към края на годината.

Романът ще е своеобразно продължение на превърналия се почти мигновено в бестселър „Български психар”.

В първата книга се разглежда историята на един обикновен младеж, израснал на улицата, който се превръща в бос на най-голямата престъпна групировка в страната – Звеното. Като фон на тази увлекателна и динамична история авторът без никакви скрупули показа цялата уродливост на Прехода, довел държавата ни до сегашното й състояние.

Във втората книга, сподели Велков, акцентът ще е по-скоро върху приятелите -съучастници на Петър, които го подкрепят по пътя му към върха и ще е насочен към някои загатнати в „Български психар” събития. Съдейки по думите му, очакваме книгата да е още по-кървава и динамична, но отново наситена с много хумор. Интересно е да се отбележи, че вече се говори и за филм, базиран върху двете книги.

Ето текста на обявата за кастинга, която авторът е публикувал в своя уебсайт и на официалната фейсбук страница на романа:

„Андрей Велков, автор на Български психар, ти предоставя възможността да станеш герой в следващата му книга – „Български психари”.

Как:
Първо прочети „Български психар”, за да си наясно в какво се забъркваш. Другото е лесно - пиши на bgpsycho@colibri.bg. Изпрати текст, снимка, видео, хайку, подкуп, каса бира, мотивационно писмо, мутри – каквото прецениш, че ще те представи в най-силната ти страна. Защото ти няма да си някой случаен тип. Ти ще станеш част от историята на „Български психар”. Истински художествен герой – от плът и кръв. Приликата с действителни лица няма да е случайна.
Време е да влезеш в историята.
Действай!

https://www.facebook.com/events/127208667465578/


http://bgpsihar.colibri.bg/
www.facebook.com/BGpsycho
http://colibri.bg/knigi/702/andrej-velkov-bylgarski-psihar

Имената на победителите и текстовете, с които са кандидатствали ще бъдат прочетени от известни български актьори на 20 юни. Допълнително ще изпратим покана.


Няма коментари: