Онлайн книжарница

вторник, 18 юни 2013 г.

Дора Изследователката



Дора Изследователката

Екипът на издателство Колибри има удоволствието да представи нов проект, който стартира от края на 24 юни 2013.
Предстои да излезе серия от книжки за Дора Изследователката, най-прочутата и актуална в световен мащаб анимационна героиня, любимка на всички деца от 3 до 9-годишна възраст.
Проектът на MTV и техния специализиран канал Никелодеон е най-гледаната детска поредица за последните години. Американските анимационни епизоди са дело на Крис Гифърд, Валери Уолш и Ерик Уайнър. Сериалът Дора Изследователката постига феноменален успех първо в САЩ и Канада, сдобива се с шест номинации и една награда Еми.
В България хитовото анимационно филмче се излъчва от 3 години и ще продължава да радва малчуганите чрез телевизионния канал Супер 7.
От юли 2011 г. невръстните зрители на националната ефирна телевизия TV7 се събуждат с приключенията на седемгодишната Дора Маркес и нейните приятелчета. Анимационната серия е пълноцветно шоу, което активно ангажира вниманието на дечицата и ги дарява с незабравими спомени.
Дора живее в имагинерен тропически свят с най-добрия си приятел – маймунката Ботичко. Във всеки епизод тя кани децата да се включат в поредното приключение, което има планиран резултат. Дора разполага с карта, за да маркира местата за престой по пътя. Заедно с малките зрители тя преодолява интересни препятствия и винаги стига до заветната цел. В края на всеки епизод Дора и приятелите й отбелязват успеха с ритуален танц на радостта – нейна запазена марка.
Малкото момиченце стана фаворит на детската публика по всички краища на света заради новаторския подход на концепцията. Книжките са леки, забавни и достъпни, поощряват детското въображение, същевременно информират и възпитават палавниците, следвайки ловък, ненатрапчив тон.
Дора забавлява дечицата, докато ги учи как да се справят в различни ситуации, как да изследват заобикалящия ги свят и да решават минипроблеми всеки ден. Тя насърчава околните да изграждат доверие помежду си, да помагат на приятелите си, да бъдат сплотени в сблъсъка с трудности. Освен това тя ги провокира да решават математически задачи, да се занимават с музика, да правят упражнения за отлична физическа кондиция...
Във всички свои начинания Дора Маркес е съпроводена от говореща лилава раничка, както и от човекоподобната маймунка Ботичко. Последната е кръстена на своите симпатични червени ботушки.
Дора е испаноговорещо момиче, затова децата неминуемо усвояват прости чужди думички и фрази. От Никелодеон твърдят, че момиченцето е замислено като латионоамериканска героиня – идеята била тя да представлява културното разнообразие в тази част на света. Ние ще предложим на българските деца и книжки за изучаване на английски език.
В света са издадени повече от 500 заглавия от поредицата. Любопитното е, че тя непрекъснато се обогатява с нови и нови заглавия, адресирани към всички възрастови групи. През март 2009 г. Мател и Никелодеон оповестиха, че Дора ще „порасне“ и ще стане тийнейджърка, която посещава средно училище. Новият облик на героинята беше демонстриран за първи път на 16 март 2009 г.
Образът на Дора вече е толкова популярен, че е изградена внушителна съпътстваща мрежа от продукти – играчки, раници, аксесоари и други артикули, свързани с нейните приключения. Съществуват множество вълнуващи игри, базирани на телевизионната серия.
*****
Издателство Колибри сключи лицензионен договор за издаване на поредицата на български език, стартирайки с 20 заглавия – ще излизат по 2 на месец. Предвидени са издания от всички ценови категории, за читатели на възраст между 3 и 12 години.

Дора Изследователката / Издателски план, Колибри, България 2013 г.

Юни 2013


Дора и нейните приятелчета отиват на излет в Парка на игрите. Какво ли носят останалите?

Щури игри с Дора на плажа!




Юли 2013
Тъжен е пират Прасчо. Чудното сандъче със съкровища е някъде на дъното на морето... Може ли Дора да му помогне?


Дора бърза към библиотеката, за да си върне книжките. Виж как раничката участва в това приключение!


Септември 2013
Пират Прасчо изчезва със съкровището! Само че е отмъкнал пиратските костюми и пиесата става невъзможна... Но забавата трябва да продължи!

Дора отива на училище, но настига учителката, която се движи с велосипед... Оказва се, че едната гума е спукана, а госпожата трябва да пристигне навреме!


Октомври 2013
Дора открива стъпки в пясъчника! Чии ли са? Последвай ги и ще разбереш.
Киселият стар Трол е обидил приятеля си Маус. Сега как да му се извини, какво да каже? Дора ще помогне!


Ноември 2013
Диего, братовчедът на Дора, обича да говори с животните и да им помага, когато са в опасност. Но ще успее ли да спаси малкото ягуарче?

Великолепна книжка за оцветяване за дечица от 3 до 7 години! Съдържа едни от най-интересните приключения на Дора.



Няма коментари: