Онлайн книжарница

вторник, 18 март 2014 г.

Под надслов „Книги за любов. Без предразсъдъци.” до края на годината ще излязат общо 20 романа


„Егмонт България” стартира нова издателска линия –
романтична литература за възрастни

Под надслов „Книги за любов. Без предразсъдъци.”
до края на годината ще излязат общо 20 романа


Началото е планирано за 15 март 2014 г., когато първите четири заглавия ще могат да бъдат открити на местата за продажба на книги. „Егмонт България” ще предложи на българския читател вълнуващи истории в четирите най-търсени жанра на романтичната проза – съвременна романтика, романтика и еротика, паранормална романтика и романтичен трилър.

Книгите са внимателно подбрани и ярки образци в жанра от последните години, а авторите - вече наложени в бестселър класациите на големите чужди пазари. Стратегията на издателството предвижда излизането на общо 20 романа (по пет от всеки жанр) до края на годината.

Лидер на пазара на детска и юношеска художествена литература, с новата си издателска линия „Егмонт България” предлага съвременни романтични заглавия на зрялата читателска аудитория.

Книгите ще излизат под това лого, запазена марка на издателство „Егмонт България”. Уо е името на планетата-богиня Венера на езика на старите българи – символ на любовта и женското начало.

Романтичните романи традиционно заемат водещи позиции в читателските класации по света и у нас. Повече информация за първите четири романа и спецификите на четирите жанра ще откриете на следващите страници.

***

„Егмонт България” е водещо издателство за книги и списания в България, част от скандинавската медийна група „Егмонт”. Мисията на компанията е да създава и разказва истории.
Сред основните партньори на компанията са авторитетни издатели като Disney, Mattel, National Geographic, Warner Bros и др.
„Егмонт България” е издател на силни и утвърдени автори като Елиф Шафак, Дж. К. Роулинг, Стефани Майър, Рик Риърдън, Джон Грийн и др.


Няма коментари: