Онлайн книжарница

сряда, 3 септември 2014 г.

„Егмонт” издава първата книга в хитова фентъзи поредица



„Железният изпит” поставя началото на сътрудничеството на Холи Блек и Касандра Клеър в „Магистериум”

„Егмонт” издава „Железният изпит”, първата книга в приключенската фентъзи поредица „Магистериум”. Авторите са две добре познати и обичани писателки – Холи Блек и Касандра Клеър. Невероятното им въображение е създало история, която със сигурност ще накара сърцата на читателите да забият по-бързо, докато потъват в загадките на Магистериума.
„Железният изпит” ще излезе на българския пазар на 13 септември, едновременно в хартиен и електронен формат. Е-книгата ще може да се закупи в EPUB формат от iBooks Store и Amazon, както и в сайтовете за продажба на електронни книги, базирани у нас като biblio.bg, helikon.bg, mtel.bg/ebook, globulbooks.com, ciela.com и mobilis.bg.

Научете повече...

Огънят гори, водата тече,
въздухът навява, земята сковава.
Хаосът поглъща.

Книгата

Дванадесетгодишният Калъм Хънт е израснал с три правила… Никога не вярвай на магьосник. Никога не преминавай тест, поставен ти от магьосник. И никога не позволявай на магьосник да те отведе до Магистериума. Калъм е на път да наруши и трите правила...

През целия си живот Кал е слушал предупрежденията на баща си за това колко лоша е магията. Той е уверен, че ако издържи Железния изпит и бъде приет в Магистериума, го очакват само беди. Затова дава всичко от себе си, за да се провали... и се проваля тъкмо в това.
Сега Магистериумът го очаква – място, което е бляскаво, но и зловещо, свързано с миналото и водещо към бъдещето му. А Железният изпит е само първото от изпитанията, които ще го посрещнат...

Добре дошли в Магистериума! Подгответе се за приказно пътешествие из свят, в който децата чиракуват, за да се превърнат във воини, а черните магьосници се стремят да надвият дори самата смърт...

Отзивите

„Железният изпит“ е първата съвместна книга на утвърдените и обичани автори на бестселъри Холи Блек и Касандра Клеър. Тя дава началото на поредица от пет части, обединена под названието „Магистериум”.
Романът излиза у нас броени дни след световната си премиера, като правата за него са продадени в над 30 държави. Тези за екранизация пък са вече закупени от филмовата компания Constantin Films. „Многообещаващо начало на увлекателна поредица, която изследва въпросите за доброто срещу злото и силата на приятелството”, пишат в Kirkus. „Железният изпит” събира таланта на Блек и Клеър във вълнуваща история, която ще държи читателите в напрежение до последната си страница”, добавят от Publisher’s Weekly.

Авторите

Холи Блек е автор на романи за деца, тийнейджъри и възрастни, сред които са книгите от поредиците „Хрониките на Спайдъруик” и Curse Workers, носител на награда „Нюбъри“.
Касандра Клеър работи като журналист за Hollywood Reporter, преди да се ориентира към писането на книги. Тя е авторът на поредиците „Реликвите на смъртните” и „Адските устройства.
Холи и Касандра се запознават преди десет години, на първата среща на Холи с читатели. Оттогава двете стават добри приятелки и споделят (заедно с всичко останало) любовта си към жанра фентъзи. С „Магистериум“ Холи и Касандра решават да създадат свой свят на герои и злодеи, своя история за доброто и злото, а също и за величието, което носиш независимо дали искаш, или не.
Повече за Касандра Клеър ще научите оттук: cassandraclare.com
Разгледайте сайта на Холи Блек тук: blackholly.com

* * *

„Егмонт” е водещо издателство за книги и списания в България, част от скандинавската медийна група „Егмонт”. Мисията на компанията е да създава и разказва истории.
Сред основните й партньори са авторитетни компании като Disney, Mattel, National Geographic, Warner Bros и др.
„Егмонт” е издател на силни и утвърдени автори като Елиф Шафак, Дж. К. Роулинг, Стефани Майър, Рик Риърдън, Джон Грийн, Вероника Рот и др.
Повече за „Егмонт” в България: egmontbulgaria.com, facebook.com/egmont.bg
Официална страница на „Егмонт”: egmont.com

Няма коментари: