Онлайн книжарница

понеделник, 8 септември 2014 г.

ФОР - Вероника Рот


„Егмонт” издава колекция от ексклузивни истории, допълнение към поредицата „Дивергенти”

Разказани от гледната точка на Тобиас те са задължително четиво за феновете на Вероника Рот

Четири непубликувани истории от света на „Дивергенти”, поднесени през гледната точка не на Трис, а на другия главен герой – Тобиас (известен като Фор) издава „Егмонт”. Книгата, задължително попълнение към колекцията на всеки верен фен, ще излезе на 13 септември, едновременно в хартиен и електронен формат.
„Действието в първите три истории – „Трансферът“, „Послушникът“ и „Синът“, се развива, докато Тобиас извървява пътя си от кастата на Аскетите към Безстрашните и придобива своята сила – преди изобщо да срещне Трис”, споделя авторката Вероника Рот. „В последния разказ – „Предателят“, който хронологично се пада в средата на „Дивергенти“, Тобиас се запознава с Трис. Много исках да включа този момент там, но, за съжаление, нарушаваше ритъма на действието. Затова ще го откриете в тази книга”, разказва още Вероника. Ексклузивното издание съдържа и три допълнителни сцени от „Дивергенти”, отново пречупени през гледната точка на Тобиас.

Научете повече...

ФОР

Едни избор ще го освободи...

Книгата

Две години преди Беатрис Прайър да направи своя избор, шестнадесетгодишният син на лидера на Аскетите избира същия път. Преминаването на Тобиас в кастата на Безстрашните е шанс за него да започне всичко отначало. Тук няма да се обръщат към него с името, което родителите му са му дали. Тук той няма да позволи на страха да го превърне в мижитурка.
Наречен вече Фор, той открива по време на инициацията, че при Безстрашните ще успее. Това е само началото. Фор трябва да извоюва своето място в йерархията на новата си каста. Решенията му ще окажат влияние върху бъдещето на новите послушници, но също така ще разкрият тайни, които ще застрашат собственото му бъдеще, както и това на цялата система.
Две години по-късно всичко е на път да се промени. Първият скочил в мрежата послушник е на път не само да преобърне представите за света, в който живеят, но и да му даде причина да се назове Тобиас отново.

Отзивите

Поредицата „Дивергенти” на Вероника Рот се издава в над 40 държави и е абсолютен международен хит. И до днес, 3 години след издаването на първата книга, тя продължава да заема челно място в класацията за бестселъри на New York Times. Финалната книга – „Предани”, счупва всички рекорди още преди да излезе с предварителни поръчки в Amazon. Екранизацията на „Дивергенти” се появи по кината през март 2014 година и последва примера на литературния си еквивалент, като оглави световните бокс офиси. Следващият филм – по „Бунтовници”, предстои да излезе през пролетта на 2015 г. В главните роли отново ще гледаме младите надежди на Холивуд Шайлин Удли и Тео Джеймс.

Информация за цялата поредица и откъси от романите ще откриете тук.

Авторът

Вероника Рот завършва творческо писане в университета „Нортуестърн”. Печели световна слава с дебютния си роман „Дивергенти”, когато е едва на 23 години. Понастоящем писателката живее в Чикаго със съпруга си. Може да я посетите онлайн на veronicarothbooks.blogspot.com


* * *

„Егмонт” е водещо издателство за книги и списания в България, част от скандинавската медийна група „Егмонт”. Мисията на компанията е да създава и разказва истории.
Сред основните й партньори са авторитетни компании като Disney, Mattel, National Geographic, Warner Bros и др.
„Егмонт” е издател на силни и утвърдени автори като Елиф Шафак, Дж. К. Роулинг, Стефани Майър, Рик Риърдън, Джон Грийн, Вероника Рот и др.
Повече за „Егмонт” в България: egmontbulgaria.com, facebook.com/egmont.bg
Официална страница на „Егмонт”: egmont.com

Няма коментари: