Онлайн книжарница

понеделник, 6 октомври 2014 г.

„Егмонт” издава финалът на „Героите на Олимп”


„Кръвта на Олимп” излиза у нас 4 дни след световната си премиера

„Кръвта на Олимп”, дългоочакваната пета и последна книга в хитовата приключенска поредица „Героите на Олимп” от Рик Риърдън, излиза на 11 октомври. Романът ще се появи на българския пазар 4 дни след световната си премиера, едновременно в хартиен и електронен формат. Е-книгата ще може да се закупи в EPUB формат от iBooks Store и Amazon, както и в сайтовете за продажба на електронни книги, базирани у нас като biblio.bg, helikon.bg, mtel.bg/ebook, ciela.com и mobilis.bg.
По повод премиерата на „Кръвта на Олимп” в серия от интервюта авторът Рик Риърдън представя книгата си и отговаря на читателски въпроси от цял свят. Дублирани на български език може да ги гледате в YouTube канала на издателство „Егмонт” тук:
http://www.youtube.com/playlist?list=PLsG2QV84C_3NS6M8qcbwIVUt51rEgFWtL

Научете повече...

КРЪВТА НА ОЛИМП
ГЕРОИТЕ НА ОЛИМП, книга 5

Книгата

Гигантите на Гея набират все по-голяма мощ. Те трябва да бъдат спрени веднъж и завинаги, преди богинята майка да изпълни пъкления си план и да пренесе в жертва двама героя. Тя се нуждае от тяхната кръв - кръвта на Олимп, за да се събуди.
Бъдещето предвещава ужасяващи битки в лагера на нечистокръвните. Боговете, които все още страдат от раздвоение на личността, са безполезни. Дали няколко млади герои биха могли да се опълчат срещу цяла армия от мощните гиганти на Гея? Друг изход няма, защото, ако Гея се събуди, всичко приключва.
Трейлър на романа може да гледате тук: http://www.youtube.com/watch?v=D_yxiXCinJ8

Отзивите

Книгите от поредицата „Героите на Олимп” са безспорни бестселъри на New York Times, USA Today и Amazon, а у нас също оглавяват класациите за тийн литература. „Интелигентно написано, забавно и вълнуващо”, така се изказват за последния роман в серията от The Times. „Дългоочакваният финал на едно изумително приключение”, възкликват от Telegraph Weekend. „Чисто и просто легендарно”, лаконично се изказват за „Кръвта на Олимп” от The Guardian. Най-четеният автор за деца след Дж.К. Роулинг обещава скоро да зарадва своите (по)читатели с нови приключения, но този път вдъхновени от скандинавската митология. Новата поредица ще носи името „Магнус Чейс и боговетен на Асгард”, а първата книга от нея ще се появи на книжния пазар през есента на 2015 г.

Авторът

Рик Риърдън печели любовта на милиони читатели с романите от поредиците „Пърси Джаксън и боговете на Олимп”, „Хрониките на Кейн” и „Героите на Олимп”. Носител на множество престижни награди, книгите му са продадени в над 33 милиона копия, преведени на 37 езика и издадени в 36 страни.

* * *

„Егмонт” е водещо издателство за книги и списания в България, част от скандинавската медийна група „Егмонт”. Мисията на компанията е да създава и разказва истории.
Сред основните й партньори са авторитетни компании като Disney, Mattel, National Geographic, Warner Bros и др.
„Егмонт” е издател на силни и утвърдени автори като Елиф Шафак, Дж. К. Роулинг, Стефани Майър, Рик Риърдън, Джон Грийн, Вероника Рот и др.
Повече за „Егмонт” в България: egmontbulgaria.com, facebook.com/egmont.bg
Официална страница на „Егмонт”: egmont.com

Няма коментари: