Онлайн книжарница

петък, 17 октомври 2014 г.

Официална премиера - #НаЖивоОтСофия и #LiveFromSofia


Скъпи приятели, жители и гости на столицата!

Заповядайте на 21 октомври в 19.00 ч. клуб Микстейп 5 (в подлеза на НДК под кръстовището на бул. „България“ и бул. „Черни връх“) за официалната премиера на проекта #НаЖивоОтСофия!

Александър Шпатов несъмнено е едно от най-свежите имена в съвременната българска проза. Сборникът с кратки градски разкази #НаЖивоОтСофия или версия 2.0 на столицата, както го определи самият автор, вече очарова българската публика, а на 6 октомври 2014 г. двайсетте разказа излязоха и на английски език. #LiveFromSofia ще позволи на чуждестранните гости на столицата да усетят пулса й, да я преоткрият през очите на нейните жители.

По думите на преводачката Анжела Родел, вместо да рисуват пасторални пейзажи, историите на този сборник препускат по софийските булеварди, обживяват тихи улички и подземни лабиринти, сиви жилищни блокове и застрашителни монументи. Разказани с безпогрешната интонация на един „твърд“ софиянец, те ще помогнат на родените и израснали в столицата читатели да разберат защо са привързани към едно толкова странно и противоречиво място.

Повече информация за двете издания: https://www.facebook.com/shpatov.kratkigradski

Очакваме ви на 21 октомври в 19.00 ч. в клуб Микстейп 5! В присъствието на автора и на преводачката Анжела Родел ще се почерпим и ще поговорим приятелски, а за всяка закупена книга домакините предвиждат безплатна бира.

Защото така се прави голяма, официална, софийска литературна премиера!

Събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/790354437698873/

Няма коментари: