Онлайн книжарница

сряда, 3 декември 2014 г.

Дарът на разказа - Клариса Пинкола Естес


"Истории, които напътстват, възраждат и лекуват, като предоставят жизнено необходими съставки съставки на душата, които не могат да бъдат набавени по друг начин. Историите разкриват отново и отново онова ценно и особено умение да надвиваме трудностите, което хората притежават. Те дават всички ключови напътствия, които са ни необходими за един пълноценен, вещ и свободен живот - живот, изпълнен със смисъл, който си заслужава да бъде помнен."
Клариса Пинкола Естес, доктор по философия

Притча за онова, което е достатъчно...

Често биваме ръководени от желанието да открием съвършения начин, с който да изразим любовта си един към друг. „Дарът на разказа” мъдро задава въпроса: „Какво е достатъчно?“, след което ни кара да осъзнаем, че от всички дарове, които можем да си поднесем, най-стойностни, най-дълговечни са любовта и... дарът на разказа.

„Дарът на разказа” съдържа няколко кратки истории, скрити една в друга, подобно на матрьошки. Взети заедно, те ни поднасят вълнуващо свидетелство за непреходната стойност на мъдрите притчи и триумфа на любовта над загубата. Клариса Пинкола Естес умело съчетава горчивина и сладост, мрак и светлина, отчаяние и надежда в приказен дар, който озарява и радва всеки, който го получи.

За авторката

Клариса Пинкола Естес е поетеса и cantadora (разказвачка на истории) в испаноезичната традиция, психоаналитик с двайсет и пет годишна практика и бивш директор на Центъра за изследване и образование „К. Г. Юнг” в Съединените щати. Авторка е на „Бягащата с вълци” и на поредица от единайсет аудиокниги, превърнали се до една в бестселъри.

Няма коментари: