Онлайн книжарница

вторник, 23 декември 2014 г.

Рецензия на "Джон Бон Джоуви - Биографията" от Лора Джаксън


"Джон Бон Джоуви - Биографията" е книга, която обяснява защо цели стадиони се пълнят, когато пее групата на великия изпълнител. Мнозина от тълпата вероятно изпитват завист и недоволство от Бог, че на едни хора дава много, раждат се с късмет, а толкова аматьори с хубави гласове и визия си остават невзрачни и се чувстват недооценени.
Талантът, който получава човек наистина е дар от висша сила. Но какви неимоверни усилия, какъв жар виждаме в младия Бон Джоуви, който десетки години работи денонощно, а в песните си разкрива своята душа и своето сърце. Първата китара е запратена по стълбите в мазето. Все пак талантът, желанието да пее отново се завръщат при музиканта. Как пее Бон Джоуви определя Боби Шрайвър:
"Този човек е крачещ адреналин."
Стръмен е пътят на певеца към върха и той го изкачва бавно и упорито. Защото не се примирява да бъде посредствен, а се стреми пубиката да усети сърцето му, да разбере, че той пее за хората, а не за парите.
Бон Джоуви обаче търси по-широко амплоа, за което трудно ще научим ако не прочетем книгата.
Снима се във филми, а това отново му коства много усилия.
Вместо да трупа милиарди, той се занимава изключително много с благотворителна дейност.
Преживява 11-ти септември като лична и обществена трагедия, защото страда за всички загинали.
"Хората най-после осъзнаха колко време са изгубили през последните двайсет години, пропилявайки дните си в едни и същи маловажни занимания."
Това е мисъл на Бон Джоуви. Тя разкрива един дълбокомислещ човек, една личност, за която в живота има много дребни, но и широкомащабни проблеми.
След 11 септември певецът не създава песни-жалейки, а една триумфална яростна картина на уязвена нация, която обаче е още по-силно решена да се изправи на крака. И също така е обладана от неистово желание за завръщане към нормалния начин на живот.
Трогателен е Джон Бон Джоуви като баща на четири деца. Интересно чувство за хумор предизвиква забележката при раждането на второто му дете, че бебетата идват без упътване за начин на употреба.
Възхитителна е любовта към жена му, която според него винаги може да го срита по задника. Тоест те имат дълбока обич, която оцелява дори тогава, когато почитателките на певеца са готови да го разкъсат, затрупват го със сутиени и друго бельо, но... Любовта към Доротея е истински силна.
Джон Бон Джоуви се докосва и до политиката. Но не за да трупа дивиденти, а за да покаже, че е съпричастен към съдбата на своята нация и към съдбата на човечеството.

Купете "Джон Бон Джоуви - Биографията" тук:
http://ednorog.com/book_details.php?book=243

Няма коментари: