Онлайн книжарница

вторник, 2 декември 2014 г.

ЕГМОНТ издава "Minecraft: Наръчник за работа с червен камък”


Наелектризиращо добра новина: „Minecraft: Наръчник за работа с червен камък” пристига в книжарниците у нас седмица по-рано – той ще може да се открие от 6 декември на цена от 14,90 лв. Книгата ще помогне на феновете да усвоят един от най-комплексните елементи в играта – червения камък и свързаните с него вериги, ретранслатори и механизми.
„Minecraft: Наръчник за работа с червен камък” е вторият официален наръчник за ориентиране в света на гейминг сензацията, който „Егмонт” представя на българската публика. Първият – „Minecraft: Наръчник за начинаещи”, излезе на 15 ноември тази година, като само след 2 дни на книжния пазар дебютира под номер 2 в седмичната класация за най-продавани тийн книги на вериги книжарници „Хеликон”. Тази седмица той отново заема второто място (първото е отстъпено на друго популярно заглавие на издателството – „Сняг вали” от Джон Грийн, Морийн Джонсън и Лорън Миракъл).
През 2015 г. „Егмонт” ще предложи още две заглавия на българските фенове на Minecraftл Това са „Minecraft: наръчник за водене на битки” и „Minecraft: наръчник за строителство”.
Феноменът Minecraft е и носител на множество награди, сред които престижната BAFTA (отличие на Британската академия за филмово и телевизионно изкуство), Indie of the Year за 2010 г. и Игра на годината за 2012 г. според National Academy of Video Game Testers and Reviewers Corp. Официалната фейсбук страница на играта има над 10,5 милиона фена, последователите в Twitter са 500 хиляди. Междувременно през септември тази година стана ясно, че Microsoft са придобили собственост върху Minecraft срещу 2,5 милиарда щатски долара.

* * *
За Minecraft

Създадена през 2009 г. в Швеция Minecraft е независима видеоигра от типа sandbox (вид игра с минимални ограничения за играчите – те се движат свободно и имат възможност да променят виртуалния свят). Към момента продажбите на Minecraft версията за компютри достигат 16,5 милиона. Общо за всички платформи към края на юни тази година са продадени почти 54 милиона игри, което затвърждава мястото й на най-продаваната игра на всички времена.
Minecraft е фокусирана върху създаването и изграждането на конструкции от различни по вид блокчета в 3D свят. В публичната си версия тя има два основни режима на игра. В Творческия режим (Creative) играчът разполага с неограничени ресурси за създаване и проучване. В режим Оцеляване (Survival) играчът трябва да набавя ресурсите си сам и да се грижи за своето здраве и живот, като се защитава от неприятели. Съществуват и други режими – Hardcore, Adventure, Spectator.
Версията за самостоятелна игра често е описвана като „виртуално лего със зомбита”. Успехът на Minecraft в световен план е толкова голям, че създателите на играта от Mojang предлагат на датската компания да създаде лего, вдъхновено от нея, като за 3 дни фенове на играта събират нужните за разглеждане на проекта 10 000 подписа. 1% от продажбите на Lego Minecraft се дарява по желание на създателите на играта за благотворителни цели.
Вдъхновено от играта е и иновативното партньорство между специалната програма на ООН за населените места (UN-Habitat), промотираща развитието на устойчива градска среда, и създателите на Minecraft – Mojang. Съвместният им проект – „Блокче по блокче”, ангажира млади хора в процеса на планиране на обществени градски пространства. Повече за него: www.blockbyblock.org



Повече за Minecraft: minecraft.net

Повече за наръчниците Minecraft: http://egmontbulgaria.com/minecraft

Повече за Mojang: mojang.com


За „Егмонт”

„Егмонт” е водещо издателство за книги и списания в България, част от скандинавската медийна група „Егмонт”. Мисията на компанията е да създава и разказва истории.
Сред основните й партньори са авторитетни компании като Disney, Mattel, National Geographic, Warner Bros и др.
В България „Егмонт” е издател на силни и утвърдени автори като Елиф Шафак, Дж. К. Роулинг, Стефани Майър, Рик Риърдън, Джон Грийн, Вероника Рот и др.
Повече за „Егмонт” в България: egmontbulgaria.com, facebook.com/egmont.bg
Официална страница на „Егмонт”: egmont.com

Няма коментари: