Онлайн книжарница

сряда, 11 февруари 2015 г.

ЕГМОНТ издава бестселъра „Ние, лъжците”


Издателство „Егмонт” представя на българските читатели впечатляващия роман „Ние, лъжците” от американската писателка Е. Локхарт. Литературният феномен на 2014 г. е вече отличен с редица награди, сред които Goodreads Choice за най-добра тийн книга (2014), Bookworm Best Award в категорията художествена литература (2014) и YALSA за най-добра художествена книга за тийнейджъри (2015). Не случайно Джон Грийн определя романа като „вълнуващ, красив и проникновен”.
„Ние, лъжците” ще излезе едновременно в хартиен и електронен формат на 14 февруари.
Научете повече...

НИЕ, ЛЪЖЦИТЕ

Книгата

Заможно семейство.
Частен остров.
Интелигентно, но емоционално повредено момиче; страстно момче със собствено мнение.
Четирима приятели – лъжците, чието приятелство се оказва разрушително.
Революция. Инцидент. Тайна.
Лъжи след лъжи.
Истинска любов.
Истината.

Книга, която си струва да прочетете. И ако някой ви попита как свършва, просто ИЗЛЪЖЕТЕ.

Отзивите

Бестселър на New York Times, „Ние, лъжците” е издаден на 16 езика, а правата за филмиране са закупени от Imperative Entertainment. Не само читатели, но и представителите на критиката не скъпят хвалебствията си за романа:

„Докосваща душата история, чудесно разказана и с неочакван обрат; ще допадне както на по-възрастните, така и на по-младите читатели.” - Wall Street Journal

„Впечатляваща мистерия със стъписващ обрат, който ще ви предизвика да я обсъждате отново и отново.” - Parade.com
„Ще запомните тази книга. „Ние, лъжците” описва лятото на момиче, преследвано от мрачна тайна, а краят е колкото удовлетворяващ, толкова и шокиращ.” - Entertainment Weekly
„Амбициозен роман, интелигентен сюжет и въздействащ стил на писане.” - New York Times
Авторът

Емили Локхарт е доктор по английска литература на Колумбийския университет и преподава креативно писане в университета Hamline. Тя е автор на романите We Were Liars, Fly on the Wall, Dramarama, The Disreputable History of Frankie Landau-Banks и поредицата за Руби Оливър: The Boyfriend List, The Boy Book, The Treasure Map of Boys и Real Live Boyfriends.

* * *

„Егмонт” е водещо издателство за книги и списания в България, част от скандинавската медийна група „Егмонт”. Мисията на компанията е да създава и разказва истории.
Сред основните й партньори са авторитетни компании като Disney, Mattel, National Geographic, Warner Bros и др.
„Егмонт” е издател на силни и утвърдени автори като Елиф Шафак, Дж. К. Роулинг, Стефани Майър, Рик Риърдън, Джон Грийн, Вероника Рот, Людмила Филипова и др.
Повече за „Егмонт” в България: egmontbulgaria.com, facebook.com/egmont.bg
Официална страница на „Егмонт”: egmont.com

Няма коментари: