Онлайн книжарница

четвъртък, 21 май 2015 г.

Людмила Филипова гостува на Факултета по журналистика и масова комуникация


Писателката ще се срещне със студенти в навечерието на 24 май,
тема на дискусията е „Книгата като проект”

Писателката Людмила Филипова ще се срещне със студенти от Факултета по журналистика и масова комуникация към Софийския университет „Св. Климент Охридски”.

Темата на срещата-дискусия е „Книгата като проект” и тя ще се състои на 22 май 2015 г. (петък) от 17.30 ч. в зала 13 на ФЖМК (ул. „Московска” 49, ет. 1).

В навечерието на 24 май авторката на нашумелия роман "Войната на буквите" и още 9 бестселъра ще разкаже за пътя, който книгата трябва да измине, след като бъде измислена.

Людмила Филипова ще сподели личния си опит и идеите си по въпросите:
 Книгата като медия от гледната точка на автора
 Маркетинг на нова книга
 Активности в медиите, отношения с журналистите и PR на книгата
 Екранизиране на книгата, връзки с филмови продуценти

В ролята на модератор на срещата ще влезе доц. д-р Милена Цветкова, преподавател по „Съвременно световно книгоиздаване“, „Книгата като медия“ и „Теория на четенето“.
Срещата се организира с любезното съдействие на Факултетния студентски съвет и Декана на ФЖМК доц. д-р Теодора Петрова.

Людмила Филипова е един от най-обичаните съвременни български писатели. Тя е автор на десет книги, сред които „Анатомия на илюзиите” (2006 г.), „Червено злато” (2007 г.), „Стъклени съдби” (2008 г.), „Мастиленият лабиринт” (2009 г.), „Антихтонът на Данте” (2010 г.), „Аномалия” (2011 г.), „Печатна грешка” (2012 г.), „Където се раждат ангелите” (2013 г.), „Войната на буквите” – най-търсената книга от български автор за 2014 г., и „Пътуване до Края на света” (2015 г.). Творбите й са издавани на английски, руски, сръбски, гръцки и турски, бестселъри в България и чужбина. По три от тях се подготвят международни филмови продукции. Английското издание на „Антихтонът на Данте”, публикувано в началото на 2014 г. от „Егмонт” със съдействието на Министерство на културата, е първата книга от български автор с представяне на Лондонски панаир на книгата. Людмила има редица международни литературни отличия и представяния на творбите си. Може да посетите авторката онлайн на www.ludmilafilipova.com

Няма коментари: