Онлайн книжарница

сряда, 21 октомври 2015 г.

Скандинавски митове и вълнуващи приключения се преплитат в „Мечът на лятото” – новата книга на Рик Риърдън и първа в поредицата „Магнус Чейс и боговете на Асгард”


Издателство „Егмонт” представя „Мечът на лятото” от Рик Риърдън, първата книга от новата поредица „Магнус Чейс и боговете на Асгард”. Романът ще се появи едновременно в хартиен и електронен формат на 24 октомври 2015 г.
След като вдъхна нов живот на гръцките митове в „Пърси Джаксън и боговете на Олимп” и „Героите на Олимп” и на египетските в „Хроникете на Кейн”, популярният и обичан автор увлича читателите си в ново приключение, този път фокусирано върху Скандинавската митология. Романът надниква в света на боговете на Асгард, които се подготвят за война. Тролове, великани и още по-ужасни чудовища набират сили за деня на Страшния съд. За да спре ада, едно момче трябва да претърси Деветте свята и да открие оръжие, изгубено от хиляди години.
„Мечът на лятото” излиза на книжния пазар в САЩ в началото на октомври 2015 г. и още в дебютната си седмица оглавява класацията за най-продавани книги на New York Times за детска литература и топ 10 бестселъри на USA Today.

МЕЧЪТ НА ЛЯТОТО

Книга първа от поредицата МАГНУС ЧЕЙС И БОГОВЕТЕ НА АСГАРД

Митовете на викингите са верни!

Магнус Чейс винаги е бил хлапе с проблеми. След загадъчната смърт на майка си, той живее по улиците на Бостън, като оцелява единствено благодарение на острия си ум. Един ден обаче го намира негов чичо – човек, който никога не е срещал, а майка му е смятала за опасен. Този чичо му разказва невъзможни неща: че Магнус е син на северен бог, легендите на викингите са истина и боговете на Асгард се готвят за война. За да спре надвисналия Рагнарьок, Магнус трябва да претърси Деветте свята за оръжие, което е било изгубено преди хиляди години. А когато атаката на огнените великани го принуждава да избира между собствената си сигурност и живота на хиляди, Магнус взима фаталното решение.
Понякога единственият начин да започнеш нов живот е да умреш...

Цена: 19,90 лв.
Обем: 536 стр.

Рик Риърдън печели любовта на милиони читатели с романите от поредиците „Пърси Джаксън и боговете на Олимп”, „Хрониките на Кейн” и „Героите на Олимп”. Носител на множество престижни награди, книгите му са продадени в над 33 милиона копия, преведени на 37 езика и издадени в 36 страни.

Няма коментари: