Онлайн книжарница

сряда, 7 октомври 2015 г.

Ревю на "Ястребът” от Моника Маккарти


Началото на 14 век. Времена диви и жестоки. Шотландия се бори за независимост. Нейните патриоти са смели, сурови и груби, но най-човешкото чувство - любовта не им е чуждо. Ерик и Ели са от двата враждуващи лагера, но изгарящата обич ги превръща в най-прекрасната двойка, не само физически красиви, но и силни по душа, способни на велики чувства.
Тяхната любов е изпълнена с препятствия. Ели е обречена на граф, привърженик на английския крал, а Ерик е в редиците на планинските бойци, борещи се за Шотландия. Ако случайността е форма на необходимостта, тяхната среща е благословена от бога. Кой от двамата е по-силен? Ерик е мъж, който успява да удържи своя нагон до момента, когато самата Ели настоява да му се отдаде. И то във времена, когато жената трябва да е непорочна до първата брачна вечер. Ерик се чувства виновен, но не и Ели, която е готова да се бори, да се жертва за своята любов.
Ели е силна жена осъзнаваща, че любовта и към Ерик не е случайност, но не иска да го моли, а да го накара сам да си признае, че е покорен душевно от нея. Тя не се бои от опасности, когато трябва да спасява Ерик и неговите сподвижници. И двамата прикриват своето знатно потекло. Но любовта не търси съвършения произход, а е естествено чувство, което покорява, променя и изисква жертви. Няколко пъти Ели се надява да покори Ерик, да го накара да признае обичта си. Но тя не знае, че воинът я обича повече от всичко и най-важно за него е да я запази жива.
Напрежението расте непрекъснато, защото бащата на момичето е от богатите привърженици на английския крал, безспорен авторитет за децата си. Но дъщеря му решава с риск за живота си да се бори за своето щастие. Тя съзнава, че Ерик е заплашен от тройна смърт. Едуард ще го обеси или обезглави, ако плени шотландеца в бой. Но за Ели любовта е над всичко, може да остане сама, да бъде осъдена, да бъде дори убита, но тя обича и се бори, търси начин не само да докаже своята любов, но и да получи доказателства, че е обичана.
Два силни характера, двама прекрасни млади хора са готови на всичко, за да се обичат силно, честно и почтено. Именно силната им воля и любов на няколко пъти са причина да се разделят, но когато се бориш за своето щастие, то идва с препълнени шепи.

Купете "Ястребът” от Моника Маккарти тук:
http://egmontbulgaria.com/knigi-3/romantichni-romani-376/istoricheska-romantika-400/2-yastrebat-2623.html

Няма коментари: