Онлайн книжарница

вторник, 3 ноември 2015 г.

Българин е в топ 10 на Amazon.com


Книга, написана от българин е в челната десятка по продажби на най-голямата компания за електронна търговия в света Amazon.com. Книгата се казва "No bullshit guide to math and physics" и е написана от българина Иван Савов. За момента тя се предлага единствено на английски език, но скоро ще бъде преведена и на български.
"No bullshit guide to math and physics" е изключително добре приета и е много търсена от американските читатели. Към този момент е девета по продажби на хартиени книги в разделите Science & Mathematics > Mathematics > Calculus. При това цената на книгата е 25.89 долара.
Четивото е интересно не само за хора с интерес към математиката, но и за студенти.

Математика за големи
Много хора избягват математиката и мислят, че математическите знания се използват само в техническите науки и професии. Всички знаят, че математиката е трудна наука. Голяма част от "трудността" на математиката е заради сухият стил, на който са написани учебниците по математика. За възрастни, които се интересуват от математика е трудно да намерят книга на тяхното ниво - не много лесни, и не много напреднали. Книгата NO BULLSHIT guide to MATH and PHYSICS е компактен учебник по висша математика
и механика, която също така съдържа целият предварителен материал от математиката до 10-ти клас. Чрез кратки уроци по математика и физика написани без математически жаргон, книгата успява да направи достъпни за всички тези сложни науки.

Математика за студенти
Често висшата математика и механиката се преподават като отделни курсове, а не би трябвало да е така. Да учиш за производни и интеграли без приложенията им в физиката ще е много скучно. Да учиш физика, без да знаеш за знаеш за производни и интеграли пък е напълно безсмислено.
Тази книга обединява математиката и физиката и подчертава дълбоките връзки между тези науки.
Това е предложението на автора. Дайте му 400 страници от вашето внимание и той ще ви научи на всичко, което трябва да знаете за функции, граници, производни , интеграли, вектори, сили, и ускорения.
Тази книга е единствения учебник, който ви трябва за първи курс в университета.

Чрез кратки уроци по математика и физика без жаргон, всяка глава обяснява различни концепции на нивото на университетски курс от първа година. Всеки може да вземе тази книга и да стане силен по висша математика и механика, независимо от предварителните знания по математика.

Можете да разгледате книгата NO BULLSHIT guide to MATH and PHYSICS тук:
http://noBSgui.de/to/MATHandPHYSICS/
и да си я купите на този линк:
http://www.amazon.com/dp/0992001005/noBSguide

За Автора

Иван Савов има опит повече от 15 години като частен учител по математика и физика. Има висши образования по инженерство (B.Eng.), физика (M.Sc.), и информатика (Ph.D.). Притежава също така страхотно чувство за хумор и твърди, че неговата книга е писана от луд учен.

Няма коментари: