Онлайн книжарница

петък, 11 май 2018 г.

Коралайн - Нийл Геймън


“Тази книга ще ви накара да изтръпнете от главата до петите. Тя притежава деликатния ужас на най-хубавите вълшебни приказки и е истински шедьовър!"
Тери Пратчет


В новия апартамент на семейството на Коралайн има двадесет и един прозореца и четиринайсет врати. Тринайсет от вратите се отварят и затварят. Четиринайсетата е заключена, а зад нея има само тухлена стена - до деня, когато Коралайн я отключва и открива коридор към друг апартамент в друга къща, досущ като нейната.

Но и различна...

Отначало всичко в другия апартамент изглежда чудесно. Кутията за играчки е пълна с ангелчета, които се навиват с пружини и летят из спалнята, с книги, чиито картинки се гърчат, пълзят и трепкат, с малки черепи на динозаври, които тракат със зъби. Но тук са и другите майка и баща, които искат Коралайн да остане при тях и да бъде тяхното малко момиченце. Те искат да я променят и да не й позволят да си тръгне...

Мисля, че тази книга най-после ще избута „Алиса в страната на чудесата“ от пиедестала.
Робърт Джордан



Нийл Геймън, авторът на "Американски богове" е носител на престижни литературни награди. Неговите книги радват хора от всички възрасти по света.

Няма коментари: