Онлайн книжарница

петък, 11 декември 2015 г.

Българка от Лондон с премиера по време на Панаира на книгата


Романът „Един удар на сърцето“ ще бъде представен в посветения на любовта ден от изложението

Издателство „Егмонт” има удоволствието да покани всички почитатели на романтичните романи в зала 8, ет. 5 на НДК в петък, 11 декември. Там ще ги очакват ред вълнуващи събития като видеоразговори с познатите и обичани писателки Джоди Елън Малпас и Щефани Рос, представяне на първата българска авторка, издала самостоятелно своите превърналите се в международен хит книги – Теодора Костова, и премиерата на нейния дебютен за България роман „Един удар на сърцето“.

Теодора Костова ще пристигне от Лондон, където живее и работи, за да се срещне с почитателите на романтичните романи у нас и да връчи наградите на победителите от конкурса Избери своите #КнигиЗаЛюбов, провел се във фейсбук страницата на издателската линия на „Егмонт” „Уо”.



ЗА „ЕДИН УДАР НА СЪРЦЕТО“

Стела е прекарала последните десет месеца от живота си в местене от болница в болница. Лекарите казват, че са отстранили всички тумори, но не могат да бъдат напълно сигурни. След три месеца тя трябва да се завърне за профилактичен преглед, въпреки че се чувства по-добре отвсякога. Затова и не може да си прави никакви планове за бъдещето. Единственото, което иска, е да отиде някъде, където никой не я познава, където може да си почине и да забрави за всичко. Където може да се запознае с хора, които няма да мислят за нея като за момичето, загубило баща си и брат си в катастрофа. Момичето, което се бори с рака. Където ще се забавлява, дори само за няколко месеца…

ЗА ТЕОДОРА КОСТОВА

Теодора Костова е родена в София, но живее в Лондон със своя съпруг и сина си от дванайсет години. Прави своя литературен дебют през 2010 г., но придобива по-голяма популярност три години по-късно, когато издава самостоятелно първата част от своята трилогия „Един удар на сърцето“. Преди това е работила като журналист, редактор, личен асистент и интериорен дизайнер, но споделя, че докато всичко друго й омръзва, писането е единственото, към което се завръща винаги.

Гледайте видеобръщението на Теодора към българските й читатели: https://www.youtube.com/watch?v=U9jLf1UDdXg&feature=youtu.be

ЗА ДЖОДИ ЕЛЪН МАЛПАС

Джоди Елън Малпас се превръща в световна сензация през 2012 г., когато публикува за първи път ръкописа на книгата си „Този мъж“ в интернет платформа за споделяне на литературни творби. След предизвикания от нея фурор в онлайн пространството Джоди издава своя роман, първи от последвалата едноименна трилогия, в 18 държави, а книгата бързо се отличава като бестселър на „Ню Йорк Таймс“. Поредицата представлява огромен интерес и за българските почитатели на романтичните романи, а „Този мъж“ се нарежда на челно място в родните класации за бестселъри веднага след своето издаване.

ЗА ЩЕФАНИ РОС

Щефани Рос е една от най-популярните авторки на романтични романи в Германия, откъдето е родом. Там книгите й са абсолютни бестселъри, а поредицата й „Дьо Грас“ се радва на невероятен успех и в България.

Няма коментари: